Редактор: e-mail: Кадър бТВТопло и слънчево ще е времето на изборите на

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВТопло и слънчево ще е времето на изборите на
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Язовирите са пълни, ще има снеготопене, но най-много да бъде залята някоя ливада покрай реката

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Топло и слънчево ще е времето на изборите на 4 април. В Западна България температурите ще стигнат до 20-22 градуса. На места може да превали, само че за малко, тъй че няма да вървим с чадърче да гласуваме. Това сподели проф. Георги Рачев в " Тази заран " по бТВ.  В момента с язовирите няма проблем, те са цялостни. Студена се изпуска. Дори сега, тъй като във високата планина снегът е доста, тези, които са решили да вършат ски и туризъм, от този миг нататък могат да го вършат. В рамките на две седмици нещата ще бъдат идеални за този туризъм. Наводнения? Такова нещо най-малко не се чака. В околните 10 дни ще има снеготопене несъмнено, само че единствено снеготопенето не може да докара до такива съществени разливи, най-вече да бъде залята някоя морава около реката, това е нещо естествено и обикновено, добави проф. Рачев. 

Камчия е на практика цялостен. 90% е цялостен, което значи, че в морето два сезона може да не капне капка дъжд, само че имат вода да пълнят басейни, с цел да посрещат туристи, стига да успеем да притеглим тези туристи на българското море. Тича също е доста цялостен, тъй че няма никакъв проблем за градовете. Язовир Искър, той съдържа над 430 милиона кубика, всичката тази вода, която този сняг ще се трансформира във вода, ще изпълни язовирите. Те са безусловно цялостни догоре, и електроцентралите и Вецовете работят на макс. Няма заплаха от режим на водата, съобщи още проф. Георги Рачев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР